ODDÍL MODERNÍ A ESTETICKÉ SKUPINOVÉ GYMNASTIKY



mgzubri@centrum.cz

II. kolo MORAVSKÉHO POHÁRU společných skladeb & VI. Valašský podzimní závod 2014 Zubří

30.12.2014 17:59

    V sobotu 8. listopadu 2014 proběhl v zuberské hale závod moderní gymnastiky ve společných skladbách linie B. Jednalo se o druhý závod Moravského poháru 2014 a zároveň o 6. ročník Valašského podzimního závodu s finanční podporou MĚSTA ZUBŘÍ (krásné poháry pro vítězná družstva a sady medailí) a ZLÍNSKÉHO KRAJE.

    Závodu se účastnilo 270 závodnic z 16 oddílů celé Moravy (Brno, Zlín, Přerov, Bruntál, Kyjov, Veselí n. Mor., Žďár n. Sáz., Břeclav, Brno Židenice, Brno Líšeň, Třebovice Ostrava Poruba, Zubří) a Prahy, celkem se v sobotu na závodním koberci vystřídalo 50 družstev. Závodilo se v 6 kategoriích – 0. – 5. kategorie, 0. a 1. kategorie společné skladby bez náčiní, 2.,3.,4. a 5. kategorie společné skladby s náčiním (obruče, švihadla, míče).

    Celý sobotní závod byl pro domácí oddíl velkou výzvou, nejen velkým počtem přihlášených družstev, ale také zorganizováním tak velkého závodu v daném časovém prostoru, protože večer v zuberské hale byl plánován zápas extraligy v házené mužů. Velký počet skladeb musely rozhodovat 2 skupiny rozhodčích (celkem 18 rozhodčích, kde hlavní rozhodčí byla Mgr. Hana Šírová a asistentkou paní Věra Machovská z oddílu Kalokagathia Rožnov). Proto jménem domácího oddílu moderní gymnastiky bych chtěla moc a moc poděkovat organizačnímu týmu celého závodu a také rodičům závodnic a všem, kteří se podíleli na přípravě závodu v Zubří.

    Trenéři domácího oddílu připravují na podzimní sezónu a závody Moravského poháru 2014 3 závodní družstva – 2 družstva v 1. kategorii a jedno družstvo ve 2. kategorii.

 

  • Družstvo 1. kategorie TJ Gumárny Zubří se závodní skladbou „Swing“ (nejvíce obsazená kategorie - závodilo 12 družstev) skončilo na 7. místě ( Klára Mikulenková, Táňa Nečyporuková, Míša Šimurdová, Alžběta Petřeková, Alžběta Mizerová, trenérka: Adéla Zedníčková).

 

  • Druhé družstvo 1. kategorie se skladbou „Kapky“ skončilo na 10. příčce. ( Adéla Fiedlerová, Tereza Mizerová, Eva Holubová, Pavlína Žemlová, trenérka: Adéla Zedníčková).

 

  • Družstvo 2. kategorie TJ Gumárny Zubří se skladbou s obručemi skončilo na 5. místě (Hana Fryšová, Eva Stružková, Terezie Románková, Bára Kachtíková, Eliška Jurajdová, Denisa Vaculínová, trenéři: Hana Šírová, Kryštof Havel).

 

Závěrem bych Vás ráda pozvala na již tradiční Vánoční přehlídku 2014, které se představí všechny moderní gymnastky našeho oddílu a předvedou Vám své skladby. Rádi Vás uvidíme ve středu 10. prosince v 16.30 v zuberské hale.

Za oddíl moderní gymnastiky Mgr. Gabriela Cábová

Jeden z předních oddílů
estetické skupinové gymnastiky v České republice!