ODDÍL MODERNÍ A ESTETICKÉ SKUPINOVÉ GYMNASTIKY



mgzubri@centrum.cz

ESG Cup VI. a Mistrovství ČR OLOMOUC

21.07.2011 10:00

V sobotu 28. května jely naše gymnastky do Olomouce na svůj již poslední pohárový závod jarní sezóny. Jednalo se o šestý závod ESG Cupu a zároveň Mistrovství České republiky v estetické skupinové gymnastice dětských kategorií.

Za oddíl TJ Gumárny Zubří závodila 3 družstva. Nejmladší družstvo 8 let a mladší předvedlo krásný výkon a po zásluze se děvčátka umístila na 3. místě. Z olomoucké haly si odvážely bronzové medaile Denisa Mikulenková, Eliška Jurajdová, Halina Bellová, Eva Stružková, Hana Fryšová, Veronika Klimková, Denisa Vaculínová a Karin Křesalová (trenérky: Barbora Valentová, Hana Šírová).

Děvčata kategorie 10 – 12 let obě provedení své policejní sestavy s malou přestřelkou zacvičila čistě a bez větších chyb. V silné konkurenci to však na medailové umístění nestačilo a družstvo ve složení Barbora Cábová, Adéla Lojkásková, Sára Bambuchová, Sabina Jurajdová, Ester Konkoľová, Gabriela Kaňáková, Pavla Pšenicová a Lenka Fryšová skončilo na 4. místě (trenérky: Hana Šírová, Jana Šírová).

Velký boj se strhl v kategorii 12 – 14 let, kde družstva jsou velmi vyrovnaná. Děvčata ze Zubří ve svém prvním provedení neudělala žádnou chybu a svou skladbu na hudbu z filmu Stmívání zacvičila nejlépe ze všech v kategorii. Druhé provedení bylo zacvičeno opět velmi čistě, ale na závodech rozhodují rozhodčí. Na první místo se tak vyhoupl pořádající oddíl TJ Velký Týnec a naše gymnastky se musely spokojit ale i tak s krásným 2. místem. Stříbrné medaile pro svůj zuberský oddíl vybojovaly Barbora Bergová, Tereza Hrachovcová, Karolína Davidová, Klára Chlápková, Dana Martinková, Dominika Chudáčková, Valentina Havlová a Sabina Holišová (trenérky: Jana Šírová, Hana Šírová).

Poděkování patří všem trenérkám za neocenitelnou práci s děvčaty, všem rodičům a přátelům zuberské gymnastiky, kteří děvčatům umožňují poznávat tak krásný sport jakým je.

 

Jeden z předních oddílů
estetické skupinové gymnastiky v České republice!