ODDÍL MODERNÍ A ESTETICKÉ SKUPINOVÉ GYMNASTIKY



mgzubri@centrum.cz

ESG CUP V. + Mistrovství ČR dětí v ESG 2014 - Brno

11.07.2014 18:53

STŘÍBRNÉ   POHÁRY  pro  GYMNASTKY do  ZUBŘÍ

    Posledním závodem v sobotu 7.6.2014 v Brně skončila pro zuberské gymnastky jarní závodní sezóna v estetické skupinové gymnastice. Seriál pěti závodů ESG cup 2014 se konal ve Vyškově, Zubří, Olomouci, Praze a Brně. Pro 3 zuberská závodní družstva byl úspěšný - všechna si nakonec celkově vybojovala stříbrné poháry - tedy 2.místa.

    

Zároveň v Brně proběhlo Mistrovství ČR dětských kategorií.

    

    Pěkného úspěchu dosáhlo nejmladší družstvo kategorie 8 let a ml., které vybojovalo pod vedením trenérky Adély Zedníčkové bronzové medaile.  Vedle pěti medailí ze závodů ESG cupu byly tyto nejcennější.

    

    Družstvo kategorie 10 – 12 let pod vedením trenérky Hany Šírové se ve vyrovnané konkurenci umístilo na 4. - 5. místě spolu s družstvem ze Zlína. Protože byly ale v této kategorii nejmladší – do příštího roku toto družstvo bude příslibem velkých nadějí na úspěšnou sezónu.

 

    Kategorie Juniorek ukončila sezónu v nemocí oslabené sestavě. Ale i v sedmi a se zraněním bojovala tak, jak je jim to vlastní. Z ESG Cupu V. si odvezly Juniorky bronzové medaile a taky celkové 2. místo v ESG Cupu 2014.

 

    Nyní čeká děvčata trochu odpočinku, ale už teď se těší na podzimní sezónu, kdy budou skládat nové sestavy - společné skladby s náčiním a bez náčiní.

I Juniorky chtějí dále pokračovat a opět se příští rok poprat o postup na Mistrovství světa, které se tentokrát bude konat na Faerských ostrovech.

 

    Všem příznivcům našeho sportu děkujeme za podporu, sponzorům za finanční zabezpečení, závodnicím za pilný trénink, jejich rodičům za pomoc při závodech,  trenérkám za přípravu svých závodnic a vedení oddílu za nezištné řízení a organizaci všech aktivit oddílu  moderní gymnastiky v Zubří.

 

 

Jeden z předních oddílů
estetické skupinové gymnastiky v České republice!